Blog

Voor het schrijven van een blog neem ik doorgaans uitgebreid de tijd. Aan de hand van de beelden kan ik mij goed voor de geest halen wat er zoal de revue heeft gepasseerd. Daarbij neem ik altijd pen en papier mee om de details te noteren, anekdotes te onthouden en andere waardevolle acties op te schrijven. Echter bij de bevalling van Corine moest ik letterlijk alles laten vallen waarmee ik op dat moment bezig was. Ik was namelijk een weekendje weg met een bijzondere club vrienden. Mensen die ik al ken vanaf de basisschool.

Op het moment dat een goede vriendin van Corine mij belt, sta ik net op het punt om in de auto te stappen om voor mijn zoon een tekentang op te halen. Deze teek had zich zonet letterlijk vast gezet in het hoofd van mijn 6 jarige zoon. Deze was niet van plan zelf te vertrekken. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik een teek zag…. Nadat ik dit bekrompen insecten-trauma had verwerkt en ik de auto in gang wilde zetten op weg naar de tekentang, word ik telefonisch op de hoogte gesteld over het wel en wee van Corine.

De week ervoor had ik Corine nog uitgebreid per telefoon gesproken. Met enige illusie bespraken we dat ze écht nog niet zou bevallen. Ze was immers uitgerekend op 12 juli. Niets was minder waar….

Soms…. heel soms wanneer je je oor eens rustig te luister legt, leer je lessen die je voor je leven lang bij je draagt als een warme jas die je beschermt tegen het gure winterweer.
Astrid Grootscholten Geboortefotografie, geboorte Zuid-Holland

Soms.... heel soms wanneer je je oor te luister legt, krijg je de meest leerzame lessen te horen. Lessen die je voor altijd bij je draagt als een warme jas die je beschermt tegen het gure winterweer. Sabine echter, stoer als ze is, liet haar jas voor even aan de kapstok en verruilde haar winterjas voor een sexy zwangerschapsjurk. Wat ben ik trots op haar.... 

Astrid Grootscholten Geboortefotografie, geboorte Zuid-Holland 

Het was een dag vol clichés. We kunnen ze nauwelijks allemaal benoemen, maar ze waren er overduidelijk. Voor Mario en Ivette was het een spannende dag en ze leefden er (in alle stilte) al dàgen naar toe. Hun wonder wordt vandaag geboren.

Astrid Grootscholten Geboortefotografie, Delft geboorte

Het verhaal van deze geboorte vangt exact 2,5 jaar geleden aan. Plots was ik bij de geboorte van hun eerste baby. Ik zeg met recht plots, want vanwege privé omstandigheden viel ik in voor een collega geboortefotografe. Deze plotsklapse ontmoeting was de voedingsbodem van een bijzondere vriendschap tussen mij en dit zeer speciale koppel, Willem en Hester. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen in mijn blogs, volg ik Hester (zelf verloskundige en moeder) op de voet gedurende haar tweede zwangerschap. De verschillende ontmoetingen hebben we in beeld en op schrift met jullie gedeeld. Zo mocht ik meekijken bij een yoga les en bezochten we de verloskundige. Tevens hebben we wat informatie en meningen van Hester als verloskundige beschreven. Als laatste mocht ik de zwangerschap van Hester vastleggen. Daarvoor reisden we af naar een ultiem plekje, Rhoon (omgeving Rotterdam). Samen met Willem en dochter Amélie hebben we aldaar de meest heerlijke plaatjes kunnen schieten. Ingrediënten zoals mooie mensen, fijn weer en een prachtige locatie maakten deze shoot tot wederom een uniek samenzijn. 
Astrid Grootscholten Geboortefotografie, Westland, Spijkenisse, geboorte, zwangerschapt

Daarna begon het wachten. Een zeer grote wens van Hester was om te bevallen in een speciaal daarvoor gehuurd bevallingsbad.
Thuis was alles gereed om de baby daarin te kunnen baren, echter soms gaan zaken niet zoals je ze had gepland…… 

Go to top